Het Programma

De thema’s van BSO in Bloei

Het programma bestaat uit 18 thema’s. Klik hieronder op het thema waarover je meer wilt weten. 

Iedereen is een ster in dit feestelijke thema waarin veel aandacht is voor filmsterren en VIP’s. 

We maken van elke dag een feestje, en doen lekker gek tijdens dit thema.

In de lucht, in het water, op het land... overal leven dieren. Wat kunnen wij leren van deze geweldige beesten? En zien we ook overeenkomsten? Beestachtig leuk!

Op de boerderij ging het vroeger allemaal net een beetje anders dan wij nu gewend zijn. We nemen een duik in het boerenleven, dus klompen en overall aan!

We gaan naar school omdat het moet... maar ook om later een beroep te leren! Wat valt er veel te kiezen! Er zijn ook heel bijzondere beroepen, waar we graag meer over leren.

Binnen dit thema kunnen de kinderen zich uitleven in de piste, en zelf een echte circusartiest worden. Gaaf!

In een sprookje kan en mag alles en als je wilt dan loopt het goed af! Draken en prinsessen, dwergen en reuzen, prinsen en eenhoorns.... leef je uit in je eigen sprookjeswereld.

Dit is een mooie tegenhanger van het Boeren Buitenleven. In de stad valt veel te beleven. We komen er regelmatig, dus is het handig als we weten hoe de stad in elkaar steekt. Dus met z’n allen op onderzoek uit!

Het menselijk lichaam is een heuse fabriek. Er gebeurt vanalles en er valt ook super veel te leren en te ontdekken.

Vulkanen, aardbevingen, onweersbuien, overstromingen, storm, hagelbuien... we maken wat mee op aarde. De machtige natuur is soms wat angstaanjagend, maar ook heel fascinerend!

Pak je tablet erbij, klim in je pen of pak je fototoestel! Mega Media is het thema waarin je als een journalist of fotograaf aan de slag kunt gaan. Tegenwoordig leggen we heel veel vast en leren we ook heel veel via de media. Goed om eens te kijken hoe dat allemaal werkt

Even lekker weg van de drukte, we gaan naar een onbewoond eiland. Wat heb je nodig om te overleven en hoe leuk kan jij het leven daar maken?

En natuurlijk ga je als een echte Robinson een avontuur te beleven. Durf jij gekke dingen te eten? Weet jij de juiste knopen te leggen om een stevig vlot te bouwen? Spannend!!

Dit thema kan alle kanten op! In elk land is een eigen cultuur, met eigen gewoontes. Wat zouden jullie beter willen leren kennen?

Hoe zien andere landen eruit en welke gewoontes hebben ze daar?

Het heelal... oneindig groot en heel mysterieus. Op reis door de ruimte in een zelfgemaakte raket. Ga je op zoek naar aliens, of misschien wil je een maanlanding maken?

De ruimte om jou heen is ook heel interessant. Er valt genoeg te ontdekken!

Wie zijn ogen open houdt, komt de meest interessante sporen tegen. Wat zegt de omgeving over wie er geweest is? Welke sporen laten wij zelf achter?

Ga op pad als een heuse bioloog en ontdek de meest fascinerende sporen in jouw omgeving.

We kennen natuurlijk Spiderman, Batman en Superman, maar er zijn tientallen superhelden met de meest geweldige krachten. Ontdek je eigen speciale krachten, want iedereen kan een superheld zijn!

Vroeger was alles beter... of in elk geval heel anders! Duik mee, terug in de tijd en ontdek wat onze voorouders allemaal hebben meegemaakt. Maar ook in de toekomst valt er een hoop te beleven. Leven wij dan nog net zoals nu, of is alles overgenomen door robots, computers en drones?

In een glas om lekker op te drinken, onder de douche, in de zee, als ijsklontje in je limonade, in de sloot, in druppelvorm in een wolk, een piste vol sneeuw, maar ook... in je lijf!! Water is overal en we kunnen niet zonder. Spetter je mee in de wonderlijke wereld van het water?

De Spelgebieden van BSO in Bloei

Binnen elk thema van BSO in Bloei komen zeven spelgebieden aan bod.

Deze spelgebieden zijn gekozen omdat je hiermee een heel rijk activiteitenaanbod kunt bieden, waarbij de kinderen op zoveel mogelijk verschillende manieren worden aangesproken en geprikkeld.