BiB Belevenissen Boekje

Wat wij belangrijk vinden is dat de bso-tijd waardevolle belevenissen met zich meebrengt. Belevenissen zijn ervaringen die ieder kind een keertje meegemaakt móet hebben. Het zijn de ervaringen die wij elk kind gunnen en graag willen meegeven. Denk hierbij aan een apparaat uit elkaar halen, geld inzamelen voor een goed doel, een fietsband plakken, vuur maken zonder lucifers en een hoorspel maken. Belevenissen zijn de ervaringen die je vormen.

Belevenissen zijn soms ook hele simpele dingen, dingen die je je zelf nog kunt herinneren uit jouw eigen jeugd, maar die nu niet meer zo vanzelfsprekend zijn doordat kinderen tegenwoordig minder buiten spelen, veel achter schermen zitten, minder (buiten)ruimte hebben (veiligheid) of omdat er thuis niet altijd meer de mogelijkheid voor is. Denk hierbij aan heksensoep maken, zelf betalen aan de kassa, van een heuvel afrollen en in een boom klimmen. 

Daarom hebben wij een lijst met ‘BiB Belevenissen’ samengesteld. Door deze belevenissen aan te bieden binnen de bso geven wij kinderen de kans om ervaringen op te doen waar ze een leven lang plezier van hebben.  

 

Hoe werkt het BiB boekje?

Vanuit deze visie is het BiB Belevenissen boekje ontstaan. Het boekje is een soort paspoort, waarin alle belevenissen staan gebundeld. Ieder kind krijgt bij de start op de bso een eigen boekje, dat de gehele bso tijd mee gaat. Wanneer een kind een belevenis heeft meegemaakt kan deze worden afgevinkt in het boekje. Het doel is dat ieder kind alle belevenissen heeft ervaren wanneer het naar de middelbare school gaat en met een vol paspoort de bso verlaat.